Le Giovanili dell'Inter

Spela Casino - Nu €20 Gratis


Seriespelet för Inters alla ungdomslag är nu över och nu är det äntligen dags för slutspelet där de bästa lagen från andra grupper deltar. Moratti & Co kan inte vara något annat än supernöjda med tanke på hur det har gått. Alla lag, från primavera ner till Giovanissimi Regionali B (födda 1996), vann sina respektive grupper. Jämför man med Milan vars primaveralag inte gick vidare och Juventus vars Allievi också är ute ur leken redan nu så kan lätt säga att Inters ungdomsverksamhet är en av de bästa i Italien, om inte den bästa.

Primavera
Ligasegern säkrades med en match kvar att spela, då man var fyra poäng före tvåan Chievo. Tittar man på rivalerna Milan och Atalanta ser man att de stannade på hela 21 respektive 25 poäng bakom Inter. Efter turneringen i Viareggio har laget inte spelat bra och man har tappat många poäng. Anledningen till det enligt coach Esposito är att man blev klara för avancemang tidigt och har efter det tränat mer styrka och på defensiven, vilket påverkat formen negativt.
De mest tongivande spelare denna säsong har hittils varit Aiman Napoli (17 mål gjorda), Luca Caldirola, Mattia Destro, Rhene Khrin samt målvakten Vid Belec. Två andra spelare som också gjort det bra men tyvärr haft stora problem med skador är den kvicke yttern Obi samt rumänen Daminuta.
Luca Tremolada och Alen Stevanovic hade man stora förväntningar på men ingen av de två lyckades speciellt bra. Den sistnämnde har haft problem med sin astma och det har hållit honom borta från spel en tid.
I den första slutspelsmatchen möter man Siena, vilket borde resultera i avancemang.

Allievi Nazionali (födda 1992)
De regerande italienska mästarna Allievi Nazionali vann sin grupp med två poäng före Albinoleffe efter att ha vunnit 22, spelat två oavgjorda samt förlorat två matcher (båda mot Albinoleffe). Rivalerna Atalanta och Milan stannade på 8 respektive 10 poäng bakom Inter.
Nyförvärvet från Tjeckien, Milan Jirasek, har imponerat stort på mittfältet och har tillsammans med Marco Ezio Fossati utgjort ett innermittfält som bådar gott inför framtiden. Lägg där till Lorenzo Crisetig (ett år yngre), en riktig ledare på planen, som redan tagit steget upp till Nazionali och spelar strax bakom Jirasek och Fossati på mitten. Framtiden är ljus.
Anfallaren Simone Dell'Agnello har utvecklats väldigt mycket denna säsong och med sitt vassa huvudspel samt sin kyla framför mål har han pangat in 22 mål denna säsong. Även Tjeckiske mittbacken Marek Kysela  har gjort det bra under sin första säsong i Italien.
Den stora besvikelsen är dock Felice Natalino som inte levt upp till de höga förväntningarna man haft på honom då han kostade Inter ca 6 milj kr i somras.
Nemanja Mitrovic, 190 cm lång mittback och kapten för Sloveniens U17-landslag, hoppades man mycket på när man värvade honom i Januari. Oturligt nog råkade han ut för en allvarlig skada under sin första (!) träning i Italien och har inte spelat sen dess.
Detta är tveklöst det mest talangfulla laget bland Inters ungdomslag denna säsong.
 
Allievi Regionali (födda 1993)
Ynglingarna födda 1993 vann sin grupp tämligen enkelt. Med 30 vinster, en oavgjord och en förlust (mot Milan) vann man serien med 14 poäng före Atalanta och 21 poäng före Milan som slutade 2:a respektive 3:a.
De mest tongivande i laget har varit mittbacken Jacopo Galimberti, Albanen Fabio Hoxha (20 mål gjorda) samt Lorenzo Crisetig som senare flyttades upp.

Kommentarer
Postat av: Interista-4ever

Framtiden ser väldigt, väldigt ljus ut! :D

Tack för de här nyheterna, det uppskattas :D

2009-05-13 @ 11:44:13
Postat av: Rikard

Minst sagt, ovärderlig lägesrapport! Enda bloggen jag läser.

2009-05-13 @ 13:47:27
Postat av: Anonym

Underbar blogg Traversa! Guld värt att läsa dina rapporter om ungdomarna i Nerazzurri!

2009-05-13 @ 16:28:20
Postat av: Arma Letale

Vf skriver dom inte sånna här texter på sf??

2009-05-13 @ 16:35:06

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback