Inter i U17-EM

Spela Casino - Nu €20 GratisFelice Natalino in action.

Mot Spanien lirade som sagt fyra Interspelare med blandade prestationer.

Lorenzo Crisetig: Lorenzo spelade väldigt bra i matchen, helt klart den bästa av våra fyra spelare. På tremanna-mittfältet visade han prov på bra positionsspel och hjälpte ständigt sina lagkamrater på mitten (en av dessa var Fossati). Med tanke på att han är född 1993 och är därmed yngst i truppen måste man betrakta honom som en stor talang. Han är alltså en defensiv mittfältare som använder hjärnan mer än musklerna, dvs mer utav en Cambiasso-typ än en Muntari-typ. Mot spelskickliga Spanien gjorde han inte mycket på offensiv planhalva, vilket inte var så konstigt pga man spelade på kontringar.

Felice Natalino: Felice fick spela som högerback, trots att han egentligen är en mittback, mot spanjorerna. Ovanan märktes tydligt och han hade det väldigt svårt då motståndarna väldigt ofta anföll via hans kant. Dock gjorde han också flera bra saker i matchen med bl.a en mirakulös tackling som räddade ett mål samt fina defensiva aktioner. En svaghet han har är att han inte är den mest fysiske försvararen och ibland verkar det som att han är rädd för att gå in hårt i närkamperna.

Marco Ezio Fossati: Marco gjorde ingen bra match. Han tappade mycket boll och styrde inte spelet som han brukar göra i landslaget och Inter. En orsak till det var att planen inte var den bästa (det regnade), vilket knappast gynnar spelskickliga spelare. Men den främsta orsaken var nog att man mötte Spanien, som hela tiden höll bollen inom laget, precis som Italien-Spanien i EM2008. Spelfördelare som han är, visade han då och då prov på bra spelsinne och förhoppningsvis får han ut mer av sitt spel i nästa match mot Schweiz.  Han är väldigt lik Fabregas i sin spelstil, dvs han dräller inte med bollen och levererar passningarna väldigt kvickt.

Simone Dell'Angelo
: Han spelade endast 10 minuter av matchen och han touchade bollen 3 gånger.

Tack till Gianni.

Kommentarer
Postat av: Vicor

Stort tack för att du alltid levererar så intressanta nyheter!

Tror det kmr gå bättre för samtliga Inter-spelare mot Schweiz då det är väldigt svårt att möta ett så pass spelskickligt lag som Spanien...FORZA Crisetig, Natalino, Fossati y Dell'Angelo

2009-05-09 @ 14:17:21
Postat av: Max

En ny Cambiasso och en ny Fábregas... Spännande värre! Hade vi inte en kille i Schweiziska u-17 också? Jag har för mig att det fanns en artikel om det på SF. Jag tror att han hette typ de Sole i efternamn..

2009-05-09 @ 15:06:53
Postat av: T

Max: Matia De Sole om jag inte minns fel. Tror dock inte att han är med i U17-landslaget. Det är nog U16 som gäller för honom ännu, alla är inte som Crisetig. :-)

2009-05-09 @ 23:04:13
Postat av: Max

OK. Italien fick pisk iallafall =/

2009-05-10 @ 08:13:52
Postat av: T

Japp. Crisetig, Natalino och Fossati fick starta ännu en gång. Dell'Angelo fick däremot ingen speltid. Nu krävs seger mot Frankrike i nästa match, samtidigt som Spanien slår Schweiz.

2009-05-10 @ 11:34:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback