4 uttagna i U19

Fyra Interspelare blev uttagna till U19-landslaget som möter Ukraina den 8e april.

Truppen:

Portieri
: Colombi (Atalanta), Sepe (Napoli);
Difensori: Adamo (Palermo), Caldirola (Inter), Grieco (Sampdoria), Magli (Brescia), Rigione (Inter), Vecchi (Parma);
Centrocampisti: Giandonato (Juventus), Galano (Bari), Macheda (Manchester United), Ragatzu (Cagliari), Soriano (Sampdoria), Taddei (Fiorentina), Tremolada (Inter);
Attaccanti: Destro (Inter), Sansone (Bayern Monaco), Zigoni (Treviso)

Nyhetssvep 31 Mars


Pierluigi Casiraghis U21-landslag kommer att starta med en trident i anfallet med Giovinco, Acquafresca och Balotelli. Han anser att Balotelli mognat på sistone och det vore dumt att inte spela med en anfallare som kan avgöra en match på egen hand. Landslagscoachen svarar även på Marcello Lippis kommentar om att de unga stjärnskotten (Läs: Santon) inte är mogna för a-landslaget ännu. " Santon är bara 18 år och presterar mycket bra i en storklubb och det vore dumt att inte kalla dessa ungdomar redo för större uppgifter (Läs: landslaget).

Genoa
dementerar de uppgifter som Recalcati spred igår om en övergång för Milito till Inter. I en notis på den officiella hemsidan skriver man bl.a att inga förhandlingar har skett med Inter.

Maicon
missar seriefinalen mot Juventus då hans skada kommer att hålla honom borta från spel i ungefär en månad. Detta är dock inga säkra uppgifter och han kommer inom kort åka tillbaka till Milano för att undersökas av Dr Combi.

Maxwell
upplever nog inte sin bästa period i Milano nu. I januari blev han stoppad av polisen när han var på väg till Appiano Gentile och den gången hade han inget körkort på sig och nu tvingas han böta 6000 €.

Carlo Ancelotti har Berlusconi bakom sig och det hjälper honom mycket i italiensk media, säger José Mourinho i USA. Han säger också att Inter inte har detta skydd i media och det märks tydligt. Dock har han absolut inget problem med varken Ancelotti eller Berlusconi.

Länktips: 
Spela Med 5000 Kr Gratis - Gamblingonline.se

Ianis Zicu

Minns ni honom? Med lite tur och lite skicklighet gjorde han ett hyfsat mål denna helg :
 

Nyhetssvep 30 Mars


I Serie A finns många stora klubbar, säger Sergio Aguero till SKY efter Argentinas 4-0 vinst över Venezuela. Detta uttalande får SKY att spekulera i om Aguero verkligen stannar i Spanien till nästa säsong. Intresset finns, men frågan är om någon klubb har råd? Förutom City dvs.

Mourinho vill göra Inter mer Italienskt och nu har man enligt Corriere dello Sport vänt blickarna mot flera unga Italienska spelare. Den ena är Daniele Galloppa i Siena, en dynamisk mittfältare född 1985 som Inter länge varit intresserade av. Den andra är Andrea Poli i Serie B-klubben Sassoulo (utlånad från Sampdoria), som är en mittfältare född 1989 och spås en lysande framtid efter sina fina insatser i Serie B och även U21-landslaget. Den tredje ynglingen är Matteo Rubin (född 1987), vänsterback i Torino, som Inter länge haft ögonen på. En värvning av Rubin kan bli verklighet om Maxwell verkligen lämnar klubben.
Uppdatering: Corriere dello Sport uppger även att man är intresserad av G.Rossi i Villarreal och Quagliarella i Udinese. Lägg där till att minst en av Destro, Obi, Caldirola och Khrin ska flyttas upp i A-laget till nästa säsong.

Maicon ser ut att missa den svåra bortamatchen mot Udinese efter den skada han åtdrog sig i låret igår när Brasilien fick 1-1 borta mot Ecuador. Skadan inträffade i den 20e matchminuten när Maicon dundrade fram på högerkanten och slog ett inlägg. Tungt!

Roberto Mancini försökte värva Cassano innan han blev såld till Sampdoria berättar Inters förre tränare. Istället kom Mourinho och värvade Quaresma och A.Mancini...

Länktips:
Jobb.nu

Primavera: Inter 2-2 Albinoleffe

0-1 Ceresoli Download
0-2 Geroni Download
1-2 Boccalon Download
2-2 Destro Download

Nyhetssvep 28 Mars

Enligt dagens Gazzetta kan Aguero lämna sitt kära Athletico, om laget missar Champions League-platsen i ligatabellen. Den mest troliga klubbadressen skulle i så fall vara Inter, men även Chelsea är intresserade av guldklimpen. Ett erbjudande som innehåller David Suazo + pengar lär bli Inters första bud på argentinaren.

Roberto Mancini har gått ut och sagt att han kommer återvända som tränare i juli. Till SportItalia berättar han att han är trött på att vara arbetslös och det borde innebära att han och Moratti är överens om tränarens tidigare kontrakt med Inter.

Bingo Bonus - Bingosidan.com

Den där talangen...

Här nedan har ni en bild på killen som uppges vara den mest talangfulla spelaren bland alla ungdomsspelare i Inter idag:



Jepp. Marco Ezio Fossati. Värvad från Milan för några år sedan, spås bli den nya Pirlo. Verkar gilla rosa.

Nyhetssvep 27 Mars


Inter uppges vilja offra Adriano  (samt en summa pengar) för att få Samuel Etoo till klubben. Kameruanen har ett kontrakt som går ut i juni 2010 och kontraktsförhandlingarna verkar inte gå som man hoppats. Därför kan en försäljning i sommar vara ett hett alternativ då man inte vill riskera att han lämnar klubben på fri transfer.

Florentino Perez kan komma att använda Maicon som vallöfte för att återigen bli president i Real Madrid. Man vill flytta in Sergio Ramos som mittback tillsammans med Pepe och Maicon vore den ideala ytterbacken för marängerna. Maicon är idag värd 30 milj € och en försäljning skulle innebära en vinst på 24 milj € för Moratti.

Simon Kjaer kan lämna Palermo för 12 milj € enligt hans agent, och refererar till en klausul i danskens kontrakt. Dock tror han ändå att Kjaer stannar minst en säsong till i Palermo även om saker kan förändras väldigt fort inom fotbollen.

Santon blev, som väntat, uttagen till U21 idag av Casiraghi. Tillsammans med Balotelli och Acquafresca åker han till Kerkrade för att möta Hollands U21-landslag.

Enligt Dejan Stankovic bör Inter försöka värva Adrian Mutu från Fiorentina. Han är en spelare som kan vinna matcher på egen hand, menar serben. Imorgon möts Rumänien och Serbien i VM-kvalet.

Il Capitano vill se en av Aguero, Tevez och Milito i en blåsvart tröja nästa säsong. Han anser att dessa tre är fantastiska fotbollsspelare och tror att de skulle passa in perfekt i dagens Inter.



Dagens länktips:
Budson

Nyhetssvep 26 Mars

Dagens Interrelaterade nyheter från italiensk media:

Sen uppdatering (23:20):

Imorgon tar Pierluigi Casiraghi ut det "riktiga" U21-landslaget inför kommande matcher och tre interisti väntas bli uttagna. Francesco Bolzoni, Mario Balotelli och så klart Davide Santon. Den sistnämnde har blivit hyllad av många på sistone, bland annat Marcello Lippi som nu håller ett öga på ytterbacken.

Från ingenstans blev Giovani Dos Santos ett hett namn för Inters mercato. Tottenhamfloppen uppges vara på väg till Italien på lån, med en köpoption på 6 milj €. Att hans agent är Jorge Mendes gör ju inte ryktet mindre trovärdigt direkt.



Marco
Materazzi är inte på väg till Fiorentina trots morgonens rapporter om det från Florens. Marcos agent, Claudio Vigorelli dementerar detta och säger bl.a att dessa rykten är helt tagna ur luften och att Marco ännu inte bestämt sig om han vill stanna eller lämna Inter efter denna säsong.

Luca Modric har ryktats vara på väg bort från London och Tottenham (till lag som Inter eller Juventus) men detta vekar inte stämma alls. I en intervju i dagens London Evening Standard säger Luca att han trivs bra i laget och tror att hans Tottenham kan utmana om fjärdeplatsen nästa säsong.

Det var bara ett missförstånd, menar Massimo Moratti angånde Ibras uttalande efter matchen mot Reggina. Han säger också att "problemet" nu är löst. Moratti avslutade med en skämtsam kommentar om Adrianos påstådda 12-timmars fest: "Jag har också läst om det, men det är väl inget speciellt med det?".

Ännu en säsong för både Figo och Cruz? Moratti verkar inte så sugen på att låta dessa herrar bara försvinna från klubben och uppges vilja erbjuda båda ännu ett ettårskontrakt som tack för allt de gjort. När det gäller Figo vill Moratti att sedan han ska stanna inom klubben och bli ambassadör för de blåsvarta.

Blir Samuel Etoo Ibras nya lek-kamrat i anfallet nästa säsong? Enligt spanska El Mundo Deportivo är Barcelona mycket sugna på både Franck Ribery och David Villa vilket då möjligtvis skulle innebära att Etoo blir såld. Då Katalanerna även är intresserade av Maxwell kan ett spelare+cash-bud vara på tapeten.



Dagens klicklänk:
Lediga jobb på Jobb.nu



Vad säger ni läsare om "Nyhetssvepet"? Något jag bör fortsätta med? Hojta till med en kommentar.

Auguri Special Doctor One!



http://www.straitstimes.com/Breaking%2BNews/Sport/Story/STIStory_353705.html

Inter - Reggina: Tramontana & Corno


Inter 3-0 Reggina

Målen för nerladdning:

1-0 Cambiasso
Download
2-0 Ibrahimovic Download
3-0 Ibrahimovic Download

Primavera: Mantova 1-4 Inter

Saxat från Inter.it :

Mantova 1-4 Inter (HT: 0-2)
Scorers: Pjevocic (o.g. 7), Napoli 42, Destro 61, 78, J.Rocchiccioli 85


Mantova: Micai; Migliore, Pjevovic (Marigliano 48), T. Rocchiccioli, Triolo (Carlini 78); Mendy; J. Rocchiccioli, Sessi, Pompeu, Ruggeri; Coppari;
Subs not used: Zacchè, Piva, Rossi, Martiani, Ceccato.
Coach: Valigi.

 

Inter: Belec; Donati, Mei, Caldirola, Toppan; Beretta (Sesay 39), Gerbo (Fortunato 78), Krhin, A.Esposito (Tremolada 57); Napoli, Destro.
Subs not used: Bavena, Mbida, Bertin, Giacomelli.
Coach: V.Esposito.


Referee: Vivenzi (Brescia).
Booked: Triolo, Pompeu.


Mål + Straffmiss av Napoli:
Download

Budson - Lanserar Öresauktioner

Gladson Awako?


Gladson Awako med nr 3 på tröjan.


Jag kör en CTRL C + CTRL V:

Awako joins Inter Milan
Friday, 20 March 2009

ImageGhana youth international Gladson Awako has joined Italian giants Inter Milan and is expected to hold his first training session with the senior team on Friday afternoon.

The 19-year-old midfielder is believed to have agreed a deal with the Serie A leaders for an undisclosed fee from local side Heart of Lions.

He underwent successful medicals on Thursday and will be assessed on the pitch by the Inter technical team headed by Jose Mourinho at the Angelo Moratti Sports Centre.

" Mourinho has seen him and believes he can aid the club. He admires Awako and likes his fighting spirit and has future plans for the boys," the player's representative told Ghanasoccernet.

" The player himself is aware of the task on him and he just can't fail himself. This is his future and an oppotunity to make name for himself.

" When we arrived here, we were sent to a decent hotel and a driver has been assigned to us to take care of our errands. I must say Inter have been professionals and we are satisfied."

Awako was a regular member of Ghana's Under 20 team which won the African Youth Championship in Rwanda early February.

He was chased by another Italian side Chievo Verona which offered a 1.4 million euro deal and also English Premier League side Tottenham Hotspur.

Awako will join compatriot Sulley Muntari who joined the Nerrazuri this term from Portsmouth.

Källa:
Ghanasoccernet

Mer om Awako: Ghanadistricts

Kommentar: Efter att ha läst om Awako på diverse forum verkar denna mittfältare vara en Muntari/Essien, dvs en krigare på mitten med en grym fysik. Dock verkar inte Ghanasoccernet vara den mest pålitliga källan. Men det lär vi ju märka inom kort. Om ryktet stämmer:
Benvenuto Gladson!

Bolzoni uttagen i U21

Portieri: Fiorillo (Sampdoria), Seculin (Fiorentina);
Difensori: Ariaudo (Juventus), Bellusci (Ascoli), Crescenzi (Roma), Darmian (Milan), Malomo (Roma), Ranocchia (Bari), Renzetti (Albinoleffe);
Centrocampisti: Barilla' (Reggina), Bolzoni (Inter), Castiglia (Cittadella), Cia (Triestina), Di Gennaro (Reggina), Pasquato (Empoli), Poli (Sassuolo);
Attaccanti: Immobile (Juventus), Mendicino (Lazio), Paloschi (Parma).

Bolzoni är uttagen men Ingen Santon eller Balotelli. Casiraghi har valt att ta ut många från U20-landslaget denna gång. Santons debut i U21 dröjer...

Dagens....

... skämt har Sportmediaset levererat.

De refererar till källor i Frankrike som menar att  Inter ska vara ute efter...(trumvirvel)...
KIM KÄLLSTRÖM!

Kommentarer överflödiga.

Rene Khrin

Ännu en spelare från Inters primavera ser ut att få chansen i A-laget. Efter Mario och Davides succé hos seniorerna har José bestämt att Rene Khrin ska få chansen att träna med A-laget. Den 19årige Slovenen har varit lysande för primavera denna säsong och därför har José fått upp ögonen innermittfältaren. Idag (Måndag) ska han alltså ha börjat träna med seniorerna på Appiano Gentile.
Khrin, en mittfältare med ett vasst spelsinne och god fysik, påminner mycket om Fiorentinas Riccardo Montolivo.
José & Co kommer även att hålla ett extra öga på Alberto Gerbo och Andrea Mei, som också kan få chansen innan säsongen är slut.

Inter - Fiorentina: Kung Tramontana



Nu är tentorna äntligen över, för den här gången. Nu kanske uppdateringen här kan ske lite oftare. Först ut: Kung Tramontana.



Surt...

Jag hatar ramträffar. Ett effektivt Inter hade gjort minst 2-3 mål idag. Men möter man Europas i särklass bästa lag just nu finns inget utrymme för misstag.

Forza Inter!

Kvällens Feel-good video:

Santon hyllad av Uefa

Saxat från uefa.com:
"Inspired by FC Internazionale Milano defender Davide Santon's eye-catching UEFA Champions League debut against Manchester United FC a fortnight ago, uefa.com picks out ten of the best youngsters from teams in the last 16 making a mark in their first season in the competition."

Davide Santon (FC Internazionale Milano)
When you are a right-footed teenager playing as a left-back at a top Italian club, comparisons with the great Paolo Maldini come easy. Eighteen-year-old Santon, nicknamed 'Il Bambino' by his coach José Mourinho, does not fear such high expectations. His admission test to the UEFA Champions League was against United's Cristiano Ronaldo; Santon passed it with top marks and the praise of both managers ringing in his ears. "He is not a promising player, he is already a great player," said Mourinho, who also gave 18-year-old striker Mario Balotelli his competition debut during the group stage.

Källa: uefa.com

Kommentar:
Stort. Mycket stort. Underbart att se att det lönar sig att satsa lite extra på ungdomsakademin. Frågan är bara vem som tar steget upp nästa säsong från primavera. Jag hade gärna sett Mattia Destro, men med tanke på Acquafrescas förväntade "återkomst" tror jag inte att det händer.

Primavera: Inter 2-0 Milan


Aiman Napoli 1-0:


2-0 Esposito:

Debuten dröjer för Coutinho



Det blev aldrig någon debut för Phillippe när Vasco mötte Friburguense när Carioca drog igång. Han fanns inte ens med på bänken. Han fick istället spela för juniorerna och gjorde ett mål och en assist när man vann sin match med 3-0.
Coutinho verkade nöjd efter matchen:
- Jag är nöjd med insatsen. Dock inte i första halvleken pga det varma vädret. I andra halvleken gick det bättre. Jag gjorde ett mål och låg bakom Miguels mål, men det viktigaste var ändå vinsten.

Källa: crvascodagama.com

Grande Tramontana



Jublet efter 3-3 målet är  underbart att se på. Och självklart sitter en Juventino och gnäller under hela klippet.

Balotellis mål...

...sett ur en Romanista eller Juventinos ögon:




Debutdags för Coutinho?


 Lagkamraterna skojar med Coutinho under gårdagens träning



Enligt Globoesporte.com kan det vara dags för Coutinhos debut i den vitsvarta Vascotröjan imorgon, söndag, mot Friburguense. Carioca 1 div drar äntligen igång och Coutinho har hunnit återhämta sig från den lätta knäskadan han råkade ut för när han spelade för Brasiliens U17-landslag. Förra veckan spelade han med Vascos juniorer och enligt honom så kände han ingen smärta i knät och är nu redo att visa vad han går för i A-laget.

Jag letade förgäves efter en lista på Vascos uttagna till matchen men jag antar att Globoesporte har koll på läget.

Andrea Mei till West Ham?

Zola letar vidare i Italien efter köpet av den lovande mittfältare Savio Nsereko. Nu vill han värva mittbacken Andrea Mei från Inters primaveralag enligt TMW igår.

Kommentar: Får vi en (liten) slant för Mei, så varför inte? Han känns som en halvtaskig spelare som knappast har en framtid i Inter. Det finns bra mycket större talanger i ungdomsleden, och jag förstår inte varför West Ham & Zola fått intresse för honom.

Mourinho kör över Media



Översättning: http://inter.it/aas/news/reader?N=30959&L=en

Alltid lika skönt

... att krossa flickorna från Roms drömmar. Balotelli må vara barnslig, men mot spelare som Panucci är det mer än okej att göra så här:


Som vanligt grinar förlorarföreningen efter match. Inget nytt. De verkar glömma att spelare som Totti, Pizarro, Perotta, Vucinic m.fl filmar i var och varannan närkamp. Då är det okej att filma.

Pro Vercelli > Roma

Årets mål?

Har ingenting med Inter att göra... men:



Incredibile.