Kuriosa: Inter - Torino

Kuriosa inför Inter-Torino:

Senast Torino vann över Inter @ Meazza var 14e februari 1988, då Cervano gjorde matchens enda mål på straff i den 12e minuten. Efter det har 13 matcher  spelats på Meazza mellan lagen och det har resulterat i 9 segrar och 4 oavgjorda för de blåsvarta.

Totalt har man spelat 87 matcher mot varann i Serie A och Coppa Italia. Inter har vunnit 45 matcher, Toro har vunnit 17 matcher och 25 har slutat oavgjort.

Inter-Torino blir Ibras 100:e match i Inter sedan debuten mot Roma i Supercupen i augusti 2006. Hittils har det blivit 73 matcher i Serie A, 3 i Coppa Italia, 3 i Supercupen samt 20 matcher i Champions League.

Torino är ett av två lag (Catania) som fortfarande inte vunnit en seriematch på bortaplan, och varenda bortamatch har resulterat i minst ett insläppt mål. Senast man vann utanför Turin i Serie A var 11e maj 2008 borta mot Livorno.



Dagens länktips:

Coutinho med i ny Nike-reklam



... tillsammans med storheter som Aguero och Guardiola.

Tutti Pazzi Per Santon!



Efter tre riktigt bra insatser hyllas nu Davide Santon (och Mourinho) av italiensk media. Steget från primavera till A-laget är enormt stort men som vi alla har märkt har det inte varit något som helst problem för ytterbacken, precis som för Balotelli.
Dagens Corriere dello Sport skriver idag bl.a "Santon e un futuro azzurro", dvs: Santon är en framtida landslagsman för Italien. För Mourinho är han dock fortfarande "Il bambino". Nu vet vi att han talade sanning när han i början av säsongen sade att Santon är en spelare för "sitt Inter". Den korta försäsongen räckte för att se hans potential.
När det gäller spelarbetyg från Cataniamatchen fick Santon respektfulla 7 i betyg av Gazzetta dello Sport. Corriere della Sera gav han 7.5 i betyg. Hur ofta får en 18-åring det?
Låt oss hoppas att han håller sig nere på jorden, till skillnad från Balotelli.



Mediaset spekulerar idag om vem som härnäst blir uppflyttad till A-laget efter Balotelli och Santon.
De som nämns är:

Vid Belec - Den 1.92 m långe målvakten från Slovenien som redan hunnit bli uttagen fem gånger av Mourinho, efter att ha imponerat på Silvino.

Cristian Daminuta - Given i mittförsvaret i primavera. 1.90 lång, magisk högerfot, bra fysik och snart 19 år gammal. Rumänen, som kom till Italien under sommaren, har ännu inte anpassat sig helt och hållet men visar redan nu stor potential.

Rene Khrin - Sloveniens stjärna i U19-landslaget. En klok och mogen mittfältare som kombinerar både kvalitet och kvantitet. Han har redan fått möjligheten att träna med A-laget och intrycket på Mourinho har varit positivt.

Obi - En mycket teknisk trequartista (och även vänsterytter) från Nigeria som redan är inne på sin andra säsong i Primavera, trots att han är född 1991 som Santon. Assistkung.

Mattia Destro - Anfallaren som redan gjort sju mål för primavera denna säsong. Han är 1.87 m lång och har bra teknik trots sin längd. Men hans främsta egenskap är dock målsinnet. 56 mål gjorda i Intertröjan när han är inne på sin fjärde säsong i klubben.



Fcinternews skriver att Inter har förlorat kampen om Ivanovic mot Fiorentina. En spelare som Mihajlovic många gånger rekommenderat Moratti & Co att värva. Kan det möjligtvis vara så att Chelsea vägrat sälja serben till Inter pga Mourinho? Kan inte tänka mig att Ivanovic hellre vill spela för Viola än Inter. Dock vet man ju inte om Inter verkligen varit seriösa ang försvararen.



Dagens länk-tips: 
Budson

Buona notte!

Inter jagar ännu en yngling



Enligt Leggo är Inter intresserade av ännu en yngling, denna gång är det Gianmarco Zigoni. En 17 årig anfallare och som redan hunnit göra sitt första mål i Serie B för sitt Treviso. 

Catania - Inter

Highlights från IC med Scarpini finns här.

IL Genio!

Ny header.

STORT tack till Fuorigioco @ svfans för den riktigt snygga headern. Mille grazie!

Copa Chivas Internacional: Coutinho



Copa Chivas Internacional, en turnering för U17 är igång i Mexico och Inter har en representant i Coutinho, som spelar för Brasiliens U17-landslag.

Med nr 10 på ryggen assisterade han till ena målet när Brasilien fick 2-2 mot Japan i den första gruppspelsmatchen i lördags.
På söndagen var det dags för nästa match och moståndet var då Toluca från Mexiko. Även då blev det 2-2, där Coutinho nätade för sitt Brasilien.
Idag vann man mot Morelia från Mexiko med 2-1 men cupens hemsida har i skrivande stund inte rapporterat om målskyttar.

Utöver Brasilien ingår följande lag i deras grupp: Japan, Toluca (MEX), Morelia (MEX), Santos (BRA) samt Chivas (USA).

Imorgon möter man Santos och på fredag är det dags för den sista gruppspelsmatchen mot Chivas. Efter tre spelade matcher är Brasilien tvåa i gruppen. Se tabellen
här.

Forza Coutinho!

Inter 1-0 Sampdoria: Adrigol



QUANTO È FORTE MAICON!

Adriano 1-0 Download
Diverse skills från matchen Download
Mourinho när han såg 6 minuter på skylten Download

  • Maicon Douglas. Jag vill inte veta hur det skulle gå för Inter om både Maicon och Ibra saknades.
  • Mycket bra kämpainsats av Adriano. Formkurvan pekar åt rätt håll, helt underbart att skåda.
  • Var det en rugby eller fotbollsmatch vi såg? Flertalet armbågar och knytnävar på fel ställen...
  • Mourinhos reaktion när tilläggstiden annonserades. Kung!

Biabiany: målskytt innan flytten

Sista matchen innan den förväntande övergången till Udinese blev lyckad. I den 47e minuten gav han sitt Modena ledningen i bortamatchen mot Albinoleffe. Visserligen räckte inte Biabianys mål då Albinoleffe vände och vann matchen med 2-1 efter två mål i slutet av matchen.
Dock har SkySport bekräftat övergången och man uppger att fransmannen är mycket lycklig över få chansen i Serie A.
Lycka till i Udinese!

Transfersurr 24:e januari

Enligt SkySport24 har Inter kommit överens med Betis ang. ett lån av Victor Obinna. De skriver också att det enda som fattas nu är spelarens godkännande.

Högt ansedda L'Equipe skriver att Dacourt är extremt nära en övergång till Bologna trots intresse från lag som Tottenham, Bolton, Newcastle, Torino och Parma.

Kontraktsförhandlingarna med Maxwell går inte som de ska. Agenten och Brancas möte ledde inte till någonting och nu uppges agenten erbjuda sin klient till Real Madrid.

Kommentar:
Why not? Obinna håller knappast Inter-klass idag och det känns ibland som ett hån att se Obinna spela istället för Balotelli. Killen har potential och med lite mer speltid i Spanien kanske han blommar ut till en vettig fotbollsspelare.

Dacourt vet att han inte har någon chans i detta Inter. Men man får inte glömma hans insatser i Intertröjan. Han gjorde aldrig bort sig och ett tag var han faktiskt enastående som städgumma på vårt mittfält, trots att de flesta interisti (inkl mig själv) trodde att den övergången var ett skämt.

Maxwell lär inte gå någonstans. Det är säkerligen bara agenten a.k.a pizzabagaren Raiola som försöker få ett så bra kontrakt som möjligt. Ständigt denne pizzabagare...





By the way. Ett tips, klicka på den översta bannern till vänster och registrera ett konto på Kingolotto. Det är 100 % gratis och det går att vinna relativt bra priser. Iofs har jag hittils bara vunnit en sketen penna men snart är PS3-konsolen min. :-)

Transfersurr 23:e januari



Inter är ute efter Udineses mittfältare Gokhan Inler, som länge varit intressant för Inter, Juventus, Arsenal m.fl. Inters trumfkort kan dock vara Ludovic Biabiany, som Udineklubben gärna vill värva. Det har pratats om ett delägarskap för 3 milj €  men nu kan det bli så att han används för att locka över Inler till blåsvart.

Källa: Alice.it



Ryktet Drogba-Inter vägrar att försvinna.  Idag skriver Calciomercato att Man City erbjudit ett kontrakt till Ivorianen, men att han fortfarande väntar på ett samtal från José då han mycket hellre spelar för Inter än City.

Källa: Calciomercato



Gazzettan bekräftar att Alen Stevanovic mer eller mindre är klar för Inter efter att ha imponerat när han tränade med Primavera.

CI: Inter 2-1 Roma

1-0 Adriano: Download
2-1 Ibrahimovic: Download



Man hade ju hört att Santon var talangfull men han visade att han redan som 18åring håller mot ett lag som Roma, som VÄNSTERback dessutom. Grymt kul att se!

Transfersurr 19:e januari


Giuseppe Bellusci - Snart i en mycket vackrare tröja?


Alen Stevanovic
- Serbiens Zidane. Inter är enligt TMW ute efter den 18årige trequartistan, som är bosatt i Schweiz och har serbiska rötter. Han sägs vara ett mycket lovande framtidslöfte och har redan provspelat för klubbar som Sampdoria, Torino, Chelsea m.fl. Under de senaste dagarna har han visat upp sig på Appiano Gentile och enligt TMW så har han t.o.m fått lovord från José Mourinho. Om så är fallet lär han bli värvad inom kort. To be continued...

Giuseppe Bellusci - 19årig mittback från Ascoli - är en annan ung talang som Inter fått upp ögonen för. Det är mittbackens agent som gått ut i media och sagt att Inter är mycket intresserade av Giuseppe, som mer än gärna vill byta klubb. Dock får Inter se upp, då både Genoa och Napoli också är intresserade av den unge mittbacken.

Källa: TMW

Destrogol

Primavera lirade idag mot Mantova och vann enkelt med 3-0. Målskyttarna var Napoli x2 samt Bocalon. Först blev jag förvånad över att Destro inte fanns med i målprotokollet. Sedan såg jag att han inte ens var med i matchen. Anledning? Han och Luca Tremolada var tydligen uppkallade till italienska u18-landslaget som vann över Danmark med 3-0. Föga förvånande var Destro en av målskyttarna, och det var även Tremolada.

Coutinho hyllad direkt



Giovani (tidigare i Vasco) och Carlos Alberto (stjärnan i Vasco idag) är enligt globosporte mycket överraskade av det Coutinho visat upp på försäsongträningarna, redan efter två (!) dagar.

- Phillippe kommer att bli en av de bästa genom tiderna. Lita på det. Man märker att han är speciell, hans bollbehandling skiljer sig från de andras. (Geovanis ord om talangen)

- Coutinho kommer garanterat att bli en storspelare inom Brasiliansk fotboll. När han lämnar för Europa kommer han att vara redo. Enligt mig kommer han och Alex Teixeira bli riktigt stora spelare. (Carlos Alberto)

Lycklig över hyllningarna, tackade Phillippe för kommentarerna av Carlos Alberto och Geovani.

- Jag är glad över att få så många komplimanger, speciellt från Geovani. Jag ska att arbeta hårt för bli bättre än vad han var. (Coutinho)

Källa: Globoesporte.com

Fatic till Salernitana

Ivan Fatic har lämnat Vicenza och flyttat till Salerno, uppger inter.it.

Kommentar: Hoppas verkligen att han får den speltid han behöver. Potentialen finns där och med speltid kan han utvecklas till en bra spelare i framtiden. Man får inte heller glömma hans enorma vänsterslägga.

En rasande Scarpini

Visst har Scarpini lugnat ner sig om man jämför med hans radiosändningar för några år sedan?

Den riktiga Scarpini:


Transfersurr

Marcos Angeleri uppges vara väldigt nära en övergång till Inter enligt de flesta italienska mercatosajter. Det är spelarens agent som uttalat sig om att sin klient helst vill till Italien, trots intresset från Athletico de Madrid.
Visst är det trevligt med ännu en argentinare men varför vill man ens värva en högerback? Maicon är Maicon och som ersättare finns både Capitano, Burdisso samt Santon.



Savio Nsereko, Brescia. Il nouvo Hamsik. Den mycket talangfulle mittfältaren jagas av Napoli, Inter samt flertalet tyska klubbar. Jag har aldrig sett honom lira men om man ska tro folket på ett italiensk interforum så är denna spelaren verkligen något att satsa på. Inter och Napoli hade ett mindre transferkrig om Hamsik och Santacroce (Båda från Brescia) och vi vet redan hur det slutade. Tredje gången gillt för Moratti?

Tuttosport visar klass



Dagens Tuttosport: Horoskop 2009, även stjärnorna säger Juve.

Kommentar: Helvete. Vad gör vi nu? Det är över.

Designhjälp

Finns det någon kunnig som skulle kunna bidra med en snygg header-bild till bloggen? Den nuvarande io-sono-interista- bilden känns tråkig och är riktigt ful. Det enda kravet jag har är väl att det ska vara interrelaterat, men det visste ni redan.
790px × 126px  är det som gäller.
Det är bara att hojta till med en kommentar. Tack på förhand.